• P_Monumentale boerderij_01.jpg
  • P_Monumentale boerderij_02.jpg

Monumentale boerderij

Vraag aan Reukers Schilders
De vraag van de eigenaar was om de boerderij volgens richtlijnen van de Monumentenwacht bouwkundig te herstellen, schilderen, plaatsen van voorzetramen met behoud van de uitstraling en originele kleurstelling. De subsidie hiervoor is door ons geregeld.
Uitgangspunt is het behouden van de schoonheid en goede conditie van de historische waarde van het gebouw. 

Aanpak
Als eerste is er een inventarisatie gemaakt van de conditie van het schilder- hout- en gevelmetselwerk. Hieruit is naar voren gekomen dat er plaatselijk houtrot is gecontateerd. Dat voegen onder de raamdorpels los zaten en de boerderij van enkele beglazing voorzien is en de conditie van het schilderwerk minimaal was. Met deze gegevens hebben we een kostenindicatie gemaakt volgens de normen van de Monumentenwacht. Na overleg en goedkeuring zijn er kozijnstijlen vervangen in origenele grenen stijlen. De raamdorpels uitgevoegd. Aan de binnenzijde van het woonhuis zijn voorzetramen geplaatst. En de gehele boerderij binnen en buiten voorzien van een nieuwe laag verf.

Resultaat
Volgens de nieuwste technieken en materialen is een ouderwetse look gecreëerd die volledig aansluit bij het historische karakter van de boerderij.

 

Project

Monumentale boerderij

WAAROM REUKERS SCHILDERS?